Kent Barn

The original barn conversion was implemented in the 1990s with a rear lean-to single storey extension. Garden and ground to the rear slopes upward towards the horizon where it meets the sky. The previous extension was dark and its windows small and short so this landscape view was completely hidden from inside.

Working closely with our client to create an exciting contemporary extension, the key was to capture the light and landscape view so the mono-pitch wing roof was devised with a tall glazed screen which breaks down the barriers between inside and out.

The extension houses a large open plan kitchen and family room leading out to a stone terrace set at the same level. Vanishing corner doors open up to give a direct link with the long distant view and landscape beyond. Vertical oak boarding has been incorporated which relates back to the barn structure and creates unity. Hidden within the zinc clad mono pitched roof is a private balcony for quiet entertaining.

All this is hidden from view when arriving at the property the front facade has been kept traditional and a new garage and cobbled courtyard is enclosed by a new ragstone and brick wall offering a sense of arrival.

similar projects...

Oast House